1-Zile Panayırı Üzerine Bilimsel Bir İnceleme


2-BİLİYOMUSUNUZ?

MÖ 2000 li yıllarda frig dinlerinden Anaitisis dininin hac merkezinin Zile olduğunu, Zile'deki Anahita tapınağına her yıl onbinlerce Anaitisin ekim ayının ilk haftası hacı olmak için geldiğini ve Zile panayırının bundan doğduğunu....

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel Asırlık Zile Panayırını Ziyaret Etti

 

Belediye başkanı Lütfi Vidinel ve Belediye meclis üyeleri ile birlikte panayır esnaflarını ziyaret ettiler.
Osmanlı fermanı ile kurulan 6 büyük panayırdan birisi olan Asırlık Zile Panayırı ve Ticaret fuarını ziyaret ettin başkan ve meclis üyeleri Türkiye’nin değişik illerinden Zile Panayırı ve Ticaret fuarına gelerek stand açan esnafları tek tek gezerek esnaflarla sohbet etti.
Son üç yıldır panayırı Ticaret fuarına dönüştürdükleri ifade eden başkan Vidinel, Önceki yıllarda panayırımıza stand açan esnaflar kendileri derme çatma çadırlarla tezgah açıp satış yapıyorlardı. Rüzgar estiği zaman çadırları yıkılıyor, yağmur yağdığı zaman ürünleri sular altında kalıyordu.
Son üç yıldır panayırcı esnafımız bu tür sorunların hiç birisiyle karşılaşmıyor. Kurmuş olduğumuz dev çadırlarla panayırcı esnafımızın sorunlarını ortadan kaldırdık. Tüm esnaflarımızı asırlık Zile Panayırı ve Ticaret fuarımıza bekliyoruz dedi.